Friday, February 8, 2013

Vastu jantre



Okolina u kojoj živimo i radimo utječe na nas. Nije svejedno kakav je taj utjecaj. Vastu je staro znanje o načinu stanovanja koje nudi individualni pristup svakom pojedincu i njegovom životnom prostoru s ciljem stvaranja unutarnje i vanjske ravnoteže. U uravnoteženom i s nama usklađenom prostoru bit ćemo zdraviji, opušteniji i zadovoljniji. Ako nismo u mogućnosti od samog početka izgraditi svoj dom u skladu s prirodnim načelima, vastu preporučuje mjere ispravljanja koje vraćaju ravnotežu u prostor u kojem živimo. Jedna od najvažnijih takvih mjera je uporaba VASTU JANTRI.

Vastu jantra je simbol prirodnih zakona koji upravljaju životnim prostorom. Vastu jantra u pravilnom položaju unutar stambenog ili radnog prostora postaje žariste duhovnih silnica. Njena nazočnost u prostoru uklanja potencijalno loše učinke pogrešne orijentacije prostorije ili namještaja unutar nje. Uporaba vastu jantri znači unošenje životne energije, sklada, zdravlja i stvaralaštva u životni prostor.

Osim sto predstavljaju snažno sredstvo uravnoteženja prostora, vastu jantre mogu same po sebi biti umjetnicka djela. Vastu jantre su prilagođene pojedincu i prostoru u kojem se živi ili radi. Točno koja vastu jantra je potrebna vama, te na koje mjesto u prostoriji je morate staviti, izračunat će školovani vastu praktičari u okviru vastu savjetovanja.

Moguće je naručiti individualno prilagođenu vastu jantru bez vastu savjetovanja i analize cijelog prostora. Za to su potrebni točni podaci o vašem rođenju (datum, mjesto i vrijeme rođenja), te skica (orijentacija u odnosu na strane svijeta te raspored namještaja) stana ili prostora u koji planirate staviti vastu jantru.

Napominjemo da se u sklopu vastu savjetovanja dobija i potpuna preporuka potrebnih vastu jantri, te to preporučamo svima. Ipak, budući da su vastu jantre lijep i koristan ukras svakom prostoru moguće je nabaviti jednu (ili više njih, ako više ljudi živi zajedno) i bez vastu savjetovanja. Takve vastu jantre su individualizirane prema vašem izlazećem zviježđu (jyotish). Na taj način vastu jantre mogu postati neobično lijep i vrijedan poklon. Informacije o nabavci vastu jantri potrazite mailom.