Monday, February 18, 2013

Trogodišnji studij jyotisha

Studij jyotisha traje tri godine. Zasnovan je dvadeset godina rada na jyotishu, mnogobrojnim savjetovanjima i iskustvu u podučavanju.

Prva godina studija preporučuje se svakome jer vas upoznaje s tajnama jyotisha, čitanjem natalne karte, daša sustavom i drugim osnovnim elementima koji će vam omogućiti da se snađete u čarobnom svijetu jyotisha. Nakon prve godine možete proučavati jyotish za sebe, svoje prijatelje i najdraže. Za pohađanje prve godine studija nije potrebno nikakvo predznanje. Prva godina studija jyotisha uvjet je za nastavak školovanja za Vastu praktičara.

Druga i treća godina sadrže napredno znanje o jyotishu, a namijenjene su onima koji doista žele saznati sve o karmi, vremenu, karmičkim nositeljima, slobodnoj volji, preventivnim mjerama, te biti u mogućnosti to znanje primjenjivati.

Studijske godine obično počinju s radom početkom listopada i traje do kraja svibnja sljedeće godine. Predavanja su najčešće jedan vikend mjesečno, odnosno prema potrebi. U međuvremenu, polaznici uče kod kuće i svakodnevno imaju dostup posebnom internetskom forumu na kojem se mogu priključiti vježbama.


Prijava za studij i uvjeti pohađanja

Prijavom se smatra molba u kojoj kandidat kratko opisuje svoj životopis. Obvezni su točni podaci o rođenju (datim, vrijeme i mjesto), obrazovanje i zanimanje. Svi drugi podaci koje kandidat smatra bitnim su dobrodošli. Nakon razmotrene molbe, voditelj zadržava pravo da bez posebnih obrazloženja ne prihvati kandidata na studij.

Prijave za studijske godine primaju se od kraja lipnja tekuće godine, pa najkasnije do 15 dana prije početka predavanja. S molbom, kandidat je dužan uplatiti odgovarajuću akontaciju koja mu se vraća ako ne bude primjen na studij. Zatražite konkretne informacije o cijeni studija i načinu uplate akontacije prije slanja molbe.

Odluka o studiju jyotisha vrlo je ozbiljna i zahtijeva duhovnu zrelost. Proučavanje ovog znanja predstavlja moćnu tehniku duhovnog rasta. Sasvim je moguće da vam ovaj studij promijeni život. To nije neočekivano jer svakom znalcu jyotisha sudbina, karma i slobodna volja više nisu nepoznanice. Razmislite o mogućim dobrobitima i svojoj spremnosti za preobrazbu. Molimo prijave samo ozbiljnih kandidata.

U Hrvatskoj se studij odvija u DA Centru. Vode ga Aleksandra Hampamer. U Sloveniji se istovjetan studij odvija u Mariboru pod vodstvom Ksenije Raškovič Nassif.


Programi prve, druge i treće godine studija

Detaljni programi svih godina studija mogu se pronaći u zasebnim člancima. S vremena na vrijeme je moguće da se programi nadopunjuju ili malo promijene pa se na tim mjestima nalaze aktualni programi određene studijske godine.

Polaznici svake godine studija dobivaju detaljan materijal s obradom svih nastavnih jedinica, vježbama i primjerima (cca 250 stranica po godini).