Friday, February 22, 2013

Procjena povoljnosti dana


KAKO IZABRATI DOBAR DAN?
Pančang - drevna vedska vještina procjene povoljnosti dana


Vedska mudrost puna je posebnih “alata” za bolje snalaženje u životu te usklađivanje s prirodnim ritmovima. Jedan od njih je svakako i procjena povoljnosti dana. Svi znamo da je dobar početak pola uspjeha. Također znamo da određeno vrijeme može biti povoljno za neke pothvate, dok neko drugo može biti vrlo nepovoljno. Ali, kako znati koje vrijeme je ono pravo?

Da bi došla do tog znanja vedska astrologija - jyotish - primjenjuje takozvani pančang. Naziv dolazi od riječi panča što znači pet, a u kazuje na činjenicu da se sustav procjene o kojemu govorimo sastoji od pet elemenata. Ti elementi su:

- dan u tjednu (sunčev dan ili vara)
- mjesečev dan (thiti)
- položaj mjeseca u nakšatri (jednom od 27 zviježđa)
- kombinacija odnosa Mjesec- Sunce (joga)
- karan ili polovica mjesečevog dana

Ponekad se tome dodaje i položaj Mjeseca u jednom od dvanaest znakova zodijaka. Također, u obzir se uzima i natalna karta osobe te odnos natalnog Mjeseca s položajem mjeseca nekog određenog dana.

Kao što vidite, takva izračunavanja mogu biti prilično složena, ali ukupni rezultat, jednom kad je računanje obavljeno, prilično je jednostavan za uporabu. Kalendar procjene povoljnosti dana koristi se u svakodnevnom odlučivanju, dok za određivanje stvarno velikih odluka u životu (kao primjerice začeće djeteta, vjenčanje ili useljenje u novu kuću) đjotiš koristi individualizirani (i mnogo složeniji) postupak muhurte.

Za izradu muhurte uvijek vam je potreban iskusni đjotiši. Međutim, dobra vijest je da pančang ili kalendar procjene povoljnosti dana možete koristiti sami jer se on izrađuje jednom za cijelu godinu!

Već desetak godina A.P. Kezele izrađuje individualizirani kalendar procjene povoljnosti dana za zainteresirane. Osim samih izračuna uz kalendar je priložena i skripta pomoću koje možete sami tumačiti izračune i tražiti povoljne dane za željene aktivnosti. Na primjer, nije svejedno kad ćete potpisati ugovor za kupnju novog automobila ili prvi put sjesti u njega. Nije svejedno kad ćete prvi put uzeti neki lijek ili pristupiti manjoj operaciji. Nije svejedno kad ćete otići na razgovor kojeg ste dugo odgađali, baš kao što nije svejedno kad ćete učiniti bilo što, jer svako vrijeme potiče točno određene aktivnosti, a za neke druge je nepovoljno.

Procjena povoljnosti dana sastoji se od kalendarskih tablica izrađenih za svaki mjesec. Podaci na tablicama mogu na prvi pogled izgledati složeno, ali skripta detaljno objašnjava kako ih protumačiti. Primjerice, u skripti ćete pronaći objašnjenje o danima u tjednu, mjesečevim danima i zviježđima, te o drugim podacima koje će vam biti dostupni. Osim oznaka položaja Mjeseca, mjesečevih dana i zviježđa, svaki dan je označen s četiri plusa odnosno minusa pa vrlo lako možete odrediti koji je dan općenito povoljan a koji općenito nepovoljan. Izračuni su individualizirani prema vašim podacima o rođenju.

Ako želite svoju aktivnost uskladiti s prirodnim zakonima, iskoristite znanje o jyotishu i zatražite svoj individualizirani kalendar procjene povoljnosti dana.

Procjenu povoljnosti dana možete naručiti na telefon (Hr) 098 528 810 ili mailom.

Potrebni su podaci o datumu, vremenu i mjestu vašega rođenja, kao i o mjestu gdje sada živite, te adresa na koju ćemo vam poslati skriptu i tablice.