Saturday, February 23, 2013

Preventivne mjere - upaje


"Što mogu zvijezde ako ljudi ne čine ono što se od njih očekuje?
Život je ples u kojem slobodna volja pokušava
održati korak s posljedicama svoje slobode."

A.P.Kezele u knjizi "Dusa Stare Europe"


Najvrednije u jyotishu je to što vas ne ostavlja bespomoćnim pred silama sudbine. Jyotish nudi mone tehnike kojima se neutralizira negativno djelovanje okoline. Na osobnim savjetovanjima dobit ćete preporuke o takozvanim upajama. Radi se o jednostavnim postupcima koji su vrlo djelotvorni u smislu neutraliziranja negativnih karmičkih utjecaja. Primjerice, jyotish savjetnik će vam savjetovati koje boje su povoljne za vas, a koje nisu. Također, saznat ćete o svom dragom kamenu ili povoljnom metalu. Preventivna mjera moze biti i lagani post u određenom razdoblju, odnosno izbjegavanje određene vrste hrane. Na tom mjestu se jyotish iznimno dobro nadopunjuje s ajurvedom i drugim zdravstvenim postupcima.

Međutim, postoje i posebne preventivne mjere koje zadiru duboko u same korjene naše karme, odnosno djeluju izravno na karmičke nositelje. Zbog toga svakako procitajte informacije o rasa tehnikama i jyotish jantrama. Također, cijelo područje vastu-a, prilagodbe stambenog i poslovnog prostora, može se smatrati preventivnom mjerom.

Procjena povoljnosti dana također je izvrsno sredstvo za sprečavanje opasnosti prije nego što se pojavila.

Jedna od najsnažnijih preventivnih mjera je usmjereno davanje. U svrhu primjene usmjerenog davanja u praksi, osnovana je udruga Umjetnost davanja koja provodi mnoge humanitarne projekte zasnovane na kozmičkim ritmovima i znanju o jyotishu. Osnovne tehnike usmjerenog davanja opisane su u knjizi “Umjetnost davanja”. Moguće je postati pridruženi član Udruge. Zatražite pristupnicu i dodatne informacije kod admina. Pridruženi članovi mogu zatražiti izradu svog vlastitog individualiziranog programa umjetnosti davanja. Na osnovi njega redovito izdvajaju manju količinu novca mjesečno i na taj način potpomažu određene aktivnosti i projekte u skladu sa svojom karmičkom situacijom.