Friday, January 25, 2013

Sinkronicitet


Jeste li ikada pomislili ili rekli nešto nalik ovome "Da nisam slučajno otišao na to mjesto, nikad se ne bismo susreli!" ili, "nikad ne bih ostvario svoj cilj!" Mnogi ljudi tvrde da su im slučajnosti oblikovale cijeli život. O njima često misle kao o "Božjoj providnosti" ili "prstu sudbine". Međutim, radi se o sinkronicitetu: o tajanstvenom suputniku zakona uzročnosti koji moze objasniti mnoge neobiče događaje koji nas svakodnevno prate.

Predznaci, podudarnosti i znamenja često se svrstavaju u područje praznovjerja. No, suvremena znanost, posebice kvantna fizika, otkrila je mnoge prirodne zakone koji ukazuju na mogućnost postojanja drugačijih pravila koja upravljaju našim svijetom. Stvarnost koju opisuje suvremena znanost jest stvarnost međupovezanosti. Svaki događaj ima utjecaj na sve druge pojave i događaje unutar cjeline svemira.

Na osnovu ovih spoznaja, nekako u isto vrijeme s pojavom kvantne fizike, u društvenim znanostima se pojavio mislilac imenom Carl Gustav Jung. Osim što je bio poznati psihoanalitičar, Jung je otac pojma sinkronicitet.

Zakon sinkroniciteta povezuje događaje koji su naizgled nepovezani uzročno posljedicnom vezom, ali koji se odigravaju u isto vrijeme. Takve događaje obično nazivamo slučajnima. Medutim, naša je pretpostavka da slučaja zapravo nema. Sve što nam se događa, moglo bi imati određeni smisao i prenositi neku poruku koja nam može pomoći na životnom putu.

Svaki čovjek se u ovom ili onom trenutku suoči s potrebom za mudrim savjetom. Mi zapravo ne znamo kakve će posljedice imati naše odluke. Međutim, najčešće nemamo koga pitati za savjet.

Zamisao vodilja ovog dijela znanja unutar DA je primanje naputaka i savjeta svakoga trenutka, s najvišeg mjesta. Potrebno je naučiti slušati i tumačiti te “savjeta” na pravilan način. U okviru toga nudimo sustavno znanje o sinkronicitetu i to u obliku radionica "Skrivene poruke"  i projekta I-SYNCHRO-U.


RADIONICA SKRIVENE PORUKE

I-SYNCHRO-U PROJEKT

LITERATURA: "SKRIVENE PORUKE" I "INTUICIJA"