Wednesday, March 13, 2013

DA Centar


Naš Centar nalazi se usred livada. polja i šuma gornjeg Međimurja, životopisnog ruralnog i turističkog kraja (desetak minuta od poznatih toplica Sveti Martin). Od Zagreba smo udaljeni 45 minuta vožnje, autoputom do Varaždina, a zatim još 15-ak minuta vožnje lokalnim cestama prema granici sa Slovenijom, a zatim kroz selo Macinec do Badličana - malog naselja usred livada i polja.

Počeli smo kupovinom nove zgrade 2003. godine (Centar je pravno u vlasništvu naše Udruge "Umjetnost davanja"), koja nije bila u uporabi, a koja je gotovo idealno odgovarala potrebama radionica, seminara i drugih sadržaja Duhovne akademije.

Odmah nakon toga kupili smo gotovo hektar šume pored našeg zemljišta koja je kasnije (2008.) postala čuveno šetalište i dom "Grada labirinata".

2006. godine nekolicina entuzijasta kupuje još jednu kuću u susjedstvu Centra te tako pokreće i oživljava ideju neokulturalne zajednice.

2008. godine, zahvaljujući donacijama, počinjeno izgradnju dodatnog prostora koji će služiti za kvalitetniji smještaj polaznika tečaja, te poboljšanje kvalitete rada i proširenje aktivnosti.

Centar se nalazi na iznimno mirnom mjestu i pruža sve uvjete za rad Duhovne akademije i Udruge Umjetnost davanja. Budući da je cjeloukupni prostor Centra namijenjen isključivo našim aktivnostima, dakle nije komercijaliziran ni na koji drugi način, s vremenom se stvorila iznimno snažn i duboko duhovno ozračje kojeg osjete svi na naši članovi i gosti.

Virtualnu šetnju prostorima našeg Centra možete iskusiti posjetom naših Facebook stranica.