Tuesday, December 17, 2013

2014. - godina tame i svjetla (jyotish analiza)

"Dan po dan, mjesec po mjesec, i došli smo do kraja prve godine "post-2012 ere"! Bila je kakva je bila – manjini dobra, većini zbunjujuća, a nerijetko i izrazito loša. Sve su to subjektivne ocjene, naravno. Sa stajališta jyotisha, prošle godine, u analizi poput ove, nazvao sam ju "godinom dekonstrukcije", što je za mnoge – opravdano – imalo negativan prizvuk. Glavni igrači 2013. godine bili su Saturn i Rahu (sjeverni mjesečev čvor), koji sami po sebi, takvi kakvi jesu, nisu mogli ljudima dati ono što žele. Ali, itekako su im dali ono što im je potrebno: testove i iskušenja. Sami morate procijeniti koliko ste bili – ili, još bolje, koliko smo svi zajedno bili uspješni u njihovom savladavanju.

Ono što nam je potrebno da bismo razumjeli, rasli i napredovali, nije uvijek sukladno s onim što bismo u nekom trenutku željeli i odabrali. Međutim, kad se nekim slučajem te dvije stvari usklade, onda zahvaljujemo Bogu, nebu, sudbini ili jednostavno sreći, što se konačno na vidiku pomalja nešto lijepo – nešto što ne zahtijeva dodatna objašnjenja i dugoročno sagledavanje; nešto jednostavno i svima razumljivo – DOBRO."


Ovo je početni tekst jyotish analize 2014. godine. Krajem svake godine, Adrian P. Kezele izrađuje detaljnu jyotish analizu dolazećeg razdoblja. Na dijagramu gore desno je pregled dobrih i loših razdoblja godine, a nastavak opširnog teksta sa svim detaljima pročitajte u zasebnom članku.

Za vaše prijatelji iz svijeta koji ne mogu čitati na hrvatskom jeziku, evo i teksta analize na engleskom!


No comments:

Post a Comment

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujemo da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.