Monday, November 4, 2013

Jesenje ubrzanje (2013)

Kao i svake jeseni, u DA Centru je održan Tečaj Ubrzanja, kako za one koji prakticiraju Integralnu meditaciju, tako i za praktikante naprednijih tehnika aktivacije, koji su ovaj put imali prigodu za jedan dan produžiti svoje istraživanje unutarnje tišine.

Osim već uobičajenog, ali nezamjenjivog iskustva produbljenih meditacija, teoretska tema ovog tečaja bila je prigodna: život i smrt. Pričali smo o strahu od smrti i kako ga prevladati; što smrt znači za naš život i što iz nje možemo naućiti. Proučavali smo Katha upanishad i priču o Nachiketi i njegove tri vatre (kako je opisano u knjizi Gospodar smrti).

Završetak tečaja je bio ponešto neuobičajen: Adrianovo predavanje o vezi između duhovnosti i fizike. Osim što smo naučili mnogo zanimljivih detalja o razvoju znanstvene paradigme, dobili smo i uvid u razlog zašto je proučavanje "oblika" (forme) iznimno važno i u duhovnosti i u fizici sadašnjosti i budućnosti (teorija struna).

Formativne tehnologije (kako ih je Adrian nazvao u svojim knjigama Razdvajanje svjetova i Prije nego odemo predaleko) logičan su sljedeći korak u praktičnoj primjeni duhovnosti. Ovaj tečaj je bio izniman i po tome što su napredni praktikanti tehnika aktivacije po prvi pout zakoračili u istraživanje mogućnosti primjene formativne tehnologije u praksi.

No comments:

Post a Comment

Izrazite svoje mišljenje o napisanom (bilo u postu, bilo u nečijem komentaru), kakvo god ono bilo, ali učinite to na pristojan i prijateljski način, tako da pridonesete razmišljanju o temi. Ukoliko niste registrirani korisnik, preporučujemo da odaberete jedno ime (Ime/URL - možete napisati samo ime) i koristite za vaše komentare samo njega - na taj način se olakšava komunikacija.