Thursday, July 4, 2013

Šani-Rahu upaja, 14.09.2013.

Kao ranu najavu za jesenske aktivnosti, pozivamo vas da se pridružite Šani-Rahu upaji koja će se održati u DA Centru, u subotu 14.09.2013.

U jyotish analizi 2013. godine, koja je nazvana "godina dekonstrukcije", istaknuto je nekoliko bitnih razdoblja i kozmičkih ritmova. Cijela godina je u znaku konjukcije (susreta) planete Saturna (Šani) i sjevernog mjesečevog čvora, sjenovite planete zvane Rahu u sideralnom zviježđu Vage (Tula).

Kombinacije Šani-Rahu nikad nisu jednostavne, gledano površinski, moglo bi ih se nazvati destruktivnim. Jačanje konzervativnih snaga kojima smo svjedočili tijekom petog mjeseca (također najavljeno u jyotish analizi kao ključno razdoblje, zbog nakupljanja planeta u sideralnom zviježđu Bika odnosno u Vrišabha), moglo bi se nastaviti i dostići svoj vrhunac u devetom mjesecu. Jačanje napetosti i izrazita polarizacija svjetonazora što automatski znači društvene nemire, mogla bi biti dopunjena prirodnim katastrofama i/ili ratnim igrama. Nešto više o tome, uz niz zanimljivosti i kratku jyotish analizu pročitajte u zasebnom Adrianovom članku.

U takvoj situaciji važno je pridonjeti, koliko god se može, ravnoteži u kolektivnoj svijesti planeta Zemlje. Praktikanti Rasa tehnika osposobljeni su za takve postupke, takozvane upaje, koje se izvode u točno određeno vrijeme, već prema potrebi koju diktiraju kozmički ritmovi.

U ovom slučaju, najbolje vrijeme za provođenje takve upaje je između 11. i 21.09.2013., kad će Šani i Rahu biti u potpunoj konjukciji na 14 stupnju sideralne Vage. Tih deset dana možda će biti poresudni za značajne stvari koje će se događati u budućnosti.

Stoga, pozivamo vas da nam se pridružite na Šani-Rahu upaji! Na taj način ćete na tihim razinama svijesti zajedno s nama stvarati toliko potrebnu ravnotežu. Tko zna, možda upravo taj postupak bude presudan u odabiru smjera u kojem će se pokrenuti jezičac na vagi poozitivnosti i negativnosti. Upaja će se zajedno praktivirati tijekom subote 14.09.2013., a cijela skupina će dobiti naputke kako jednom dnevno, u isto vrijeme, slijedećih sedam dana, dakle do 21.09.2013., do kraja kriznog razdoblja, prakticirati upaju kod kuće.

Da biste sudjelovali u provođenju programa, morate biti upoznati s praksom Rasa tehnika. Ukoliko ste ih naučili ranije i prakticirate ih na osobnoj razini, ili ste bili na nekoj od ranijih upaja koje smo organizirali u Centru, kvalificirani ste za sudjelovanje u Šani-Rahu upaji. Drugih uvjeta nema.

Međutim, da bismo svima omogućili sudjelovanje, čak i oni koji nisu do sada vježbali Rasa tehnike niti su bili na prethodnim upajama, mogu dan ranije, petak 13.09., naučiti kako se to radi te u subotu zajedno sa svima drugima sudjelovati u samoj upaji.

Kod prijave ćete dakle naglasiti da li vježbate Rasa tehnike ili ste bili na nekoj prethodnoj upaji, ili ćete doći dan ranije te tijekom večeri naučiti sve što je potrebno za sudjelovanje.

Ovo je rana najava događaja, a prijave ćemo primati od 07.08. do 06.09.2013. na naš mail gdje ćete zatražiti sve konkretne informacije i obrazac prijave.

Početkom osmog ćemo još jednom poslati obavijesti svima koji se nalaze na našim mailing listama.

Držite se i vidimo se 14.09.2013. na Šani-Rahu upaji!